O nama

Dom za starije i nemoćne osobe "Moj dom Majdenić" - Donji Miholjac

Dom za starije i nemoćne osobe”Moj dom Majdenić” ustanova je za brigu o starijim i nemoćnim osobama. Osnovana je 2003.g., smještena u mirnom dijelu miholjačkog predgrađa.

Ispred objekta je uređen parkić te veliki prostor za odmor i šetnju.

Dom se sastoji od dva odvojena dijela (stambeni dio i stacionar) te ima kapacitet od 100 kreveta.

Sve sobe su dvokrevetne, opremljene novim krevetima, stolićem, stolicama, ormarićima, zajedničkim sanitarnim i kupaonskim prostorima prilagođenim potrebama starijih osoba. Na raspolaganju su različita pomagala (kolica, hodalice, dizalice za nepokretne korisnike). U stacionarnom dijelu svi kreveti su s električnom regulacijom položaja što uvelike pomaže nepokretnim štićenicima.

U sklopu Doma postoji ambulanta za preventivna zdravstvena mjerenja, praćenja zdravstvenog stanja korisnika i podjela terapije. Stručna medicinska ekipa prisutna je 24 sata dnevno. Svaki korisnik ima svog liječnika u obližnjem Domu zdravlja. Posebna briga i pažnja posvećuje se teže pokretnim i nepokretnim korisnicima kojima se fizikalnom terapijom vraćaju psihomotorične radnje.

U sklopu Doma nalazi se suvremeno opremljena kuhinja gdje se jela pripremaju po domaćoj recepturi, a jelovnik prilagođava zdravstvenim zahtjevima korisnika.

Pranje, sušenje i glačanje rublja za korisnike obavlja se pomoću suvremenih strojeva te omogućuje brzu i kvalitetnu isporuku osušenog i izglačanog rublja.

Dom ima veliku blagovaonicu i dnevni boravak gdje se održava duhovni i društveni život korisnika. Dom posjećuju kulturno-umjetnička društva, udruge i djeca iz škole koja svojim programom uveseljavaju naše štićenike.

Uz zadovoljenje zdravstvenih, higijenskih, kulturnih i društvenih potreba korisnika trudimo se održati prisan odnos i biti jedna velika obitelj.

U našem domu PROŽIVITE NOVU MLADOST!